Pages

2

stimboat & mrewang

salam again n again
sejak akhir-akhir ini
banyak pulak perancangan yang dibuat
lepas trip pegi serikin
n plan without planning untuk makan angin ke miri
[which i CAN'T wait]
janet had plan to meet with the new friends..oh yeah..
plan punya plan..
end up we came with a decision untuk makan stimboat
huaaa..thats a gud plan from janet chong and the gang!
finally kami berjaya menghimpunkan diri..btw, last time makan stim boat mase bila ponn tak hengat...tp this time agak baru..cuz being at the new place with the new people..
oh man i loved that...
so ahli jemaah seramai 8 orang kesemuanya..4 dari ekonomi antarabangsa [my classmates laa] n 4 others dari kos ekonomi industri..oways there, but never being so close...
tp sume mcm dh kenal lama je bila jumpa...
ullallaaa........
oh yeah..kuching ni memang terkenal ngan makanan laut yang MURAH...
n guess what?trip untuk kali ni, EAT AS MUCH AS U CAN...bayar cume rm17..
yup..cuma tujohblas hingget..berbaloi gile..dah arr makan buffet..
then kedai tu akan sediakan 2 periuk..1 untuk stim..1 lg untuk goreng.
then ade butter provided..
besides than makanan sejuk beku, mcm ketam roll laa, fish ball/cake laa, n mcm2 bahan ala2 yong taufu tu, ade jugak daging ayam n lembu yang diperap..
means that, bile bakar..giler sedap macam sate!!!
so its your option whether nak stim atau bakar..
sumanya atas periuk kuali tu lah..then de bg ajinamoto, n garam some more!
then ade jugak nasik n ice cream..sume tu leh bantai amik je bape banyak korang nak
all included dalm harga rm17 tuu...phew..
babe...gua makan sampai nak muntah!
then lepas peru kenyang, & since sewa keta pon 4 jam
kitorang pon jenjalan laa kat area town kuching tu..
macam pelancong arr pulak..since tempat tu memang banyak mat saleh pon..
n banyak lah aksi gila n poyo berjaya dirakamkan
walopon pakai cmera handphone..huhuk
biase le..student..mane mampu beli SLR...hek2
kadang2 seronot jugak merewang memalam ngan member yang banyak kepala
tapi satu ideologi nih...
and the most important thing..dapat kuar dengan aman tanpa menerima panggilan dari mak ayah...[bf tu biase le..]
&&&...being the only one 'muslim' girl among others..pon mencabar jugek beb!
haizz tah arr nape..tak kira mane aku pegi...member yang paling ngam tetap ngan amoi jugek..

alah like people oways said lahh..when you are in Rome, just do what the Romans do..


same goes to me..when you're in sarawak..just do what the sarawakians do..haha


next trip to be: Chicken Hut..insyaallah..with this 'Ngam Ho' team...

yehaaaa....will be back soon

2 comments:

Jah Wuo said...

cubaan yang agak bagus
sila cuba lagi

ladybird said...

wei ini bukan cobaan la
ini betoolll2...

Back to Top