Pages

5

Bank bank Boom

Almost turning to week 4..yeah thats what i can say now about my Latihan Industri..and this is whare i've been gaining the experience since THERE is the ONLY place that accept my resume last time...n the first word from my BOSS was "saya nak ucap trima kasih sebab sudi buat praktikal kat bank persatuan.." aiyak boss..that sound so sweet lah...or maybe i'm the one who should said all those words??hehe..


So welcome to Bank Persatuan...sebuah bank koperasi yang aku ketahui akan kewujudannya hanya selepas aku diterima sebagai one of the practical student there..padahal dah 50 tahun dah pon usia bank nih..huhu...terletak di Jalan Lagenda Height, seblah alomoda (kedai kain), n there's alot of shops around that oways turn me to loose my control..especially butik2 baju, kedai tudung lilit2, n bemacam2 lagik kedai makan yang best2 and ekklusif..contohnya??


-Bali Bali (been there with zul, tp parking je la..hehe)
-Chenai (last2 masuk cini ngn zul..a place that serve BOMBAY cuisine laa..best2!..sbb zul yg bnje..ada nacik banana leaves!)
-Radix Oriental Cuisine (for chinese food yg totally halal..ngeee..nak tgu owg bnje jugak..keh3)
-River of Flavors (Malay bistro..just next door je..aku dah penah bedal Speghatti bolo..besttt sesangat!)
-Radix Organic (Nasik goweng tomyam dengan AYAM ORGANIC RADIX..pehh)
Then ada VILLAGE MALL..ada TEKO...wuaaa memang coobaan..


owhh yeah..thats my place for the 1st 30 days..bahagian operasi...bro kat hujung tu bernama abg hamid..seat kosong tu tempat abg tajol..kalo kat medan perang, aku ni dah dikira berada di barisan hadapan..pahala besar tuu..



and this is a creepy door..hehe..yang menyimpas seribu satu rahsia..takot woo nak masuk..takut tekunci dari dalam..huhu.


Ni plak bahagian depan kaunter..and i think i will be on that chair for the rest 30 days..tempat ini namanya bahagian loan..means that aku akan jadik LOAN SHARK tidak lama lagik..keh3.. that guy is abg syapiq..n that was his 1st day working..tu yang nampak innocent jerk.. ceceh..kontrol encem arr kononn!



yeahhh....dan selepas aku ditugaskan menjadi loan shark, aku akan dapat satu senapang untuk tembak semua orang yang tak bayar hutang..PEPENG!!! haha.. don't play play arrrrr....

cam pejuang berani mati Palestine tuuu...hek hek..(tenkiu pak cik sebab bagi penjam senapang tu kat nad..ngeh3)

lol...neh arr keje budak praktikal..mainn jerkk!!

5 comments:

MsLieBe said...

bile nk g mkn neh weh?? lapar dh nehh...

pelajar tahun tiga said...

ok u tell me..nak mkn kat na??
aku suggest kat river of flavor tuh..
nak dakk?

siti h a j a r .a. said...

weyh, radix organic katmane?
nak mkn nasi goreng tomyam.
pedas gila x?
rindu mkn ns gorg tomyam yg pure pedasss oh!

-jatt abas

Fuza Sarif said...

river flavor best eh?
wokeh nak try
awk jd agent JJCM aa kt area tu
yg mana best sila reportkan

pelajar tahun tiga said...

beress...
jatt : radix organic 1 line ngan al-ihsan tuu..
menu die tak laa variety sgt, cuz untuk drinks, semua radix punya brand..then nasik ayam tomyam pon bole tahan je..4 star over 5.

fuza: kat river tu mmg totally western la..tp x la mahal sgt...japanese pon ade..best2..check it out!

Back to Top