Pages

3

Dan sebenarnya...

salam..

1st thing, aku nak cakap bebanyak trima kasih kat semua orang yang wish aku masa bufday hari tu..trimass atas ucapan..thanks for the doa and thanks for the support too...and now i'm turning 22, and alot of things, perception and views that might be different from before..janet and azra, thanks for the tshirt..all d way from Sibu...n 4 zul, thanks for the roses..thats a very sweet action my dear..n brave..hehe

(tp xpayah upload pic..nanti orang cakap nak show off pulak...)

I wish i'll grow up as a 'matured little girl' yang seblom nih slalu kena pampered ngn family, yang cepat menangis, yang cepat glabah bila unpredictable things jadik, n yang slalu tak amik kisah pasal menda2 kecik di persekitaran aku..till someone come n knocked my head..that was me before...n macam2 lagik bad habit aku...

Hopefully, all the people around will always be around..cuz i'm no one without them..

Seblom ni telah berlaku satu 'transaksi paradigma' dalam jiwa aku bila aku terpaksa tune panggilan pakcik or makcik kepada abang or kakak...means that aku dah besar n orang slalu marah sebab aku suka hati panggil orang pakcik..at that time i realize that time is change, and i'm growing up..

Certain time, aku mula jadi segan nak kuar sorang2, especially passed by depan budak lelaki somewhare...seblom nih, aku tak penah kisah pasal sapa2 yang lalu lalang..then, i realize that i'm growing up..again.., n started to feel uncomfort kalo kena usik..means that aku dah tau erti 'malu'..hehe..masa tu aku dalam usia akil baligh la kononnya..hehe..

Then aku teruskan hidup seperti biasa dengan meniti hari2 yang penuh dengan cabaran, sampai aku menjangkau ke usia 22 tahun ni, dan paradigma baru skali lagik menjengah dalam jiwa aku...
bila aku rasa semuanya nampak sempurna..aku ada family yg supportive, adik2 yang sekepala, zulaihi yang setia n kawan2 yang 'always there for me'...yes..tak penah hilang..sangat sempurna...

Then aku dapat rasa bila kawan2 aku dah mula berbicara pasal kawen.. yang dah kawen pon ramai..then again n again..aku rasa aku dah masuk ke fasa baru dalam hidup aku..dalam usia 22 tahun..bila orang dah mula merancang masa depan..mula memasang niat nak kawen dengan prince charming, n macam2 lagi lah pasal kawen, pasal kerjaya, masa depan..means that kita tak perlu heavily relied on parents lagik..dah ada strength untuk menentukan haluan hidup sendiri..at that time, i realized that i'm growing up..

Sebab...nadira seblom ni adalah seorang yang merasa alam perkahwinan tu jauhhhhhh sangat dalam hidup..but no longer now...nadira yang dulu tak penah begitu serius dalam cinta...but no longer now...nadira yang dulu sentiasa biarkan hidupnya macam roller coaster, just get to the flow..but no longer now..and i realized that i'm growing up and entering to just the another side of my own world...

Dan sekarang..diasaat semuanya terasa sempurna, diharapkan agar biarlah ianya berterusan sempurna..'sempurna' pada kaca mata seorang lagi 'kanak-kanak perempuan' yang sedang berusaha mengenal erti cabaran dunia yang sebenar......

3 comments:

Khairun Nazihah said...

nad..
nad kenal abu x??
anak cikgu din idamas tuh..
kitorang skul skali dulu..
tgh carik kawan2 primary skul balik..,

-ziha-

siti h a j a r .a. said...

bkn mcm hg, selalu melupekan bzday org!
hahahahahahah

pelajar tahun tiga said...

Dear khairun nazihah..
Yes..abu ubaidah ka? kenai2...dia adalah Along daripada 11 adik bradik..lani dok UIA amik engineering...

Back to Top